Sfeer

De sfeercel is één van de steunpilaren van de missie om het Malinwa-gevoel te bewaken.

 

Helpende hand

Via de sfeercel wil het supportersorgaan, daar waar nodig, sfeergroeperingen zoals 25/7 en Young Ultra’s ondersteunen in hun organisatie. Zo kan het Orgaan helpen in het overleg om een tifo-actie te laten goedkeuren door de veiligheidsdiensten of het pad effenen om de steun van de club te krijgen bij bepaalde acties.

 

Hel van Malinwa 2.0

De leden van de sfeercel zullen van tijd tot tijd ook zelf de nodige organisaties op poten zetten, zoals “De Hel van Malinwa 2.0”. Na het missen van de competitiestart en een sluimerend gevoel van depressie en gelatenheid op de tribunes in het seizoen 2013-2014, was het volgens de leden van de sfeercel hoog tijd om de vlam terug in de pan te jagen. De belangrijke oktobermaand werd geviseerd en via een DJ, een countdown en een nieuwe versie van het “Passie en strijd” doek werd gepoogd om de ouderwetse sfeer van de hel van Malinwa te reanimeren. Met succes! Vooral de feestelijke verplaatsing naar Oostende zal zonder twijfel nog lang gegrift blijven in het geheugen van iedereen die er bij was . Voor de uitsupporters werd er een barbecue en een feestje georganiseerd, waarna een rood-gele stoet naar het stadion van KV Oostende trok. Een uitpuilend bezoekersvak, een helse sfeer en een schitterende overwinning zorgden voor de kers op de taart.

 

Traditie

Uiteraard zal er bij de organisatie van evenementen allerlei moeten gewaakt worden over het traditionele en familiale karakter van KV als familieclub. Er zal met andere woorden geen plaats zijn voor artificiële en opgeklopte plastic-sfeer.