Fanweekend

De dag van het jaar, voor de ganse familie

 

In 2008 vertrouwde KV Mechelen de organisatie van de fandag toe aan de toenmalige Supportersraad. Die opdracht werd meteen met beide handen aangenomen. Het doel bleef hetzelfde: één keer per jaar een fantastische dag aanbieden aan alle Kakkers en hun familie om ze zo te bedanken voor hun onvoorwaardelijke trouw aan de club.

 

Succesformule

De fandag groeide al snel uit tot een dag waarop je letterlijk over de koppen kon lopen.  De traditionele, megapopulaire elementen zoals de spelersvoorstelling, de rondleiding in de catacomben en de handtekeningensessie werden behouden en aangevuld met het nodige spektakel.  Dankzij hoofdsponsor Telenet was het mogelijk om het terrein drastisch uit te breiden en het aanbod voor de supporters aanzienlijk uit te breiden.  Van gamelimo tot klimmuur en van quadparcours tot bungeejumpen met een Smartje, de wow-factor is elke editie aanwezig.

 

Eén dag worden er twee

Enkele jaren geleden werd de fandag een fanweekend. De belangrijkste reden hiervoor is de alombekende voetbalwet. Die wet maakt het heel erg moeilijk om een fandag te organiseren op dezelfde dag als een voetbalwedstrijd. Er moet aan zoveel voorwaarden voldaan worden dat er meer restricties dan voordelen zijn.  Ook is er de verplichting om alle activiteiten enkele uren voor de wedstrijd stop te zetten.  Daarom werd er besloten om de fandag te spreiden over 2 dagen met de familiedag op zaterdag en de wedstrijd op zondag. Dit geeft organisatorisch veel meer ruimte om te doen wat nodig is.

Fandag 2010 159
Fandag 2010 052
Fandag 2010 221

Uniek in België

Buiten de traditionele kraampjes, eetstands, attracties, rondleidingen en voorstellingen is er de laatste jaren ook voor een tikkeltje extra gezorgd. Zo was er de unieke KV Mechelen cd, ingezongen door topartiesten en live gebracht tijdens het fanweekend.  Je kon op de foto met de Europacup of met de prachtige “passie en strijd” ploegfoto. Initiatieven die van KV Mechelen toch weer die unieke club maken in België.

 

Fanweekend 2014

Ook dit seizoen is er weer een fanweekend. Zet het weekend van 19-20 juli alvast in je agenda (maandag = feestdag!!) en kom volop genieten van al wat KV Mechelen je te bieden heeft.