Overleg na KAA Gent – KV Mechelen

Na de 3-0 nederlaag in de Ghelamco Arena was de onvrede bij de supporters groot. Gevolg hiervan was een onderhoud tussen enkele vertegenwoordigers van de supporters en de club. Het bestuur van KV Mechelen had graag de supporters te woord gestaan, maar dit werd niet toegelaten door de veiligheidsdiensten te Gent. Hierdoor werd gekozen voor een gesprek met vijf vertegenwoordigers van aanwezige supportersclubs.

Langs de zijde van de club was de directie, namelijk Gert Van Dyck en Frank Lagast, aanwezig met naast hen leden van de technische staf, Steven Defour en Fred Vanderbiest. De delegatie van de club toonde begrip voor de onvrede rond het geleverde spel en de resultaten. Dat de verdedigende manier van spelen niet binnen het Malinwa-DNA past, is eveneens duidelijk. De ploeg creëert moeilijk kansen en veel spelers blijven onder hun niveau, dit werd beaamd door de club. Enkele redenen hiervoor zijn dat veel spelers met een fysieke achterstand of geblesseerd toegekomen zijn, de sfeer onderling niet zo goed is als de voorbije seizoenen en de (te) brave spelersgroep zowel op als naast het veld botst met de directe aanpak van onze Nederlandse trainer. De club bevestigt daarnaast ook dat onze financiële middelen niet groot zijn, echter is er geen sprake van loonachterstand of dergelijke. Ten slotte vroeg de delegatie van de club om, ondanks de moeilijke situatie, steeds de volle 90 minuten achter de ploeg te blijven staan. Ze benadrukte daarbij dat die steun er zeker en vast altijd al geweest is. Dat ons seizoen vooralsnog niet zoals gepland verloopt is duidelijk, echter is de stem van de supporters de grootste kracht van KV Mechelen.

Na het korte onderhoud, hielden alle supporters zich aan de afspraak om de bus op te stappen en terug richting Mechelen af te reizen. 

De bovenstaande informatie komt van de vertegenwoordigers die in dialoog gingen met de mensen van de club. Zij waren zo vrij de inhoud van het onderhoud met ons te willen delen. Dit is bijgevolg geen boodschap, noch een mening, van het Supportersorgaan dat kritisch naar de situatie blijft kijken.

We hopen op een open discussie die leidt tot oplossingen die verder reiken dan ons enkel te fixeren op de spelersgroep.  Het Orgaan steunt de supporters in hun bekommernissen en vraagt de club deze bezorgdheden ernstig te nemen.